Koning Albert II moet zware kritiek slikken: "Sire, u bent een voorbeeld van hoe het niét moet"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Opluchting voor Delphine Boël, nu koning Albert II haar eindelijk als dochter heeft erkend. Maar ook verdriet, om de kille boodschap die hij via een advocaat de wereld instuurde. Lies Geirnaert, die zelf al 20 jaar geen contact meer heeft met haar vader, schreef een open brief aan de voormalige vorst.

Geirnaert is, net zoals Delphine Boël, een buitenechtelijk kind. Haar vader heeft haar enkel juridisch erkend, contact is er niet meer. In een open brief op de website van de VRT roept ze koning Albert II op tot meer medeleven.

"U had uw dochter na al die jaren in de armen kunnen sluiten, maar u deed enkel de deur dicht die door een rechter geopend werd. Publiekelijk, alsof u het slachtoffer was", schrijft ze.

Voorbeeldfunctie

Geirnaert verwijst ook naar de voorbeeldfunctie die Albert II heeft voor België, maar niet wanneer het op Delphine Boël aankomt. "U had een voorbeeld kunnen zijn als vader. Helaas was u het voorbeeld hoe het niet moet. Niet omdat u een buitenechtelijk kind heeft, wel omdat u haar niet de erkenning geeft die iéder kind verdient."