Koning Filip heeft Bart De Wever sterk verrast: "Een eigen ingeving van het paleis"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Dat koning Filip vrijdagavond Koen Geens (CD&V) aanduidde als koninklijke opdrachthouder, heeft Bart De Wever sterk verrast. De voorzitter van N-VA ging er eigenlijk vanuit dat hij aan zet zou komen.

"Ik dacht dat ik het initiatief zou krijgen", geeft Bart De Wever aan tegenover VTM Nieuws. "De zet van het paleis was verrassend. Niet één partijvoorzitter was ervan op de hoogte dat Koen Geens zou worden aangeduid. Deze beslissing was een eigen ingeving van het paleis."

Koen Geens wil nog steeds inzetten op een regering met de grootste partijen aan de twee kanten van de taalgrens, N-VA en PS. Heel wat informateurs gingen hem voor en beten hun tanden hierop stuk. Het wordt afwachten of Geens wel resultaat kan boeken en anders liggen volgens De Wever toch nieuwe verkiezingen in het verschiet.

"Het is heel moeilijk om te beoordelen of we risico op nieuwe verkiezingen lopen. In mei zullen we een jaar na de vorige verkiezingen zijn. Ik denk dat iedereen wel beseft, hoewel er geen deadline is, dat er wel een moment is waarop de kiezer geraadpleegd zal moeten worden als er niks is."