Koning Filip zijn plannetje uitgelekt: ‘Koen Geens moet voor hem de weg vrijmaken’

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koen Geens heeft van koning Filip nog een week extra gekregen. De vorst is immers bezig met het uitvoeren van zijn plan.

Koning Filip wil graag snel tot een nieuwe regering komen. Dat hij Koen Geens aanstelde is geen toeval. Het Laatste Nieuws denkt te weten wat de plannen zijn van de koning.

‘De bedoeling van het paleis is dat Geens nu de weg vrijmaakt voor een volgende fase in de formatie. Idealiter worden De Wever en Magnette dan samen in stelling gebracht, zoals ook CD&V altijd gevraagd heeft, maar Magnette heeft dat in het verleden al verschillende keren geweigerd. Waarom zou hij dan plots wél happen?’

Hilde Crevits
‘In Franstalig België denken velen nog steeds dat CD&V uiteindelijk N-VA wel zal lossen, maar dat zal niet gebeuren. Voor CD&V blijft paars-geel de enige echte optie, al was het maar uit overlevingsdrang. ‘

‘Daar zijn verschillende redenen voor. Leading lady Hilde Crevits - die een beslissende stem heeft in de onderhandelingen - is zeer bekommerd om de stabiliteit in de Vlaamse regering, als N-VA federaal in de oppositie zou belanden. "Hilde wil zich focussen op besturen", aldus een partijtopper. "Ze heeft een hekel aan brandjes blussen. Bovendien voelt ze ook op het terrein dat er bij de oranje achterban geen draagvlak is voor paars-groen-oranje."