"Dat veel Vlamingen dit niet willen zien, is verschrikkelijk egoïstisch"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever blijft benadrukken dat het hoog tijd is om doortastende maatregelen te nemen voor het klimaat. Dat de Vlaamse regering zwaar onder die lat gaat, stoort haar mateloos. De Wever zegt dat dit een verschrikkelijk egoïstische houding is van de Vlamingen.

"De Vlaming is nog altijd niet overtuigd van de hoogdringendheid. Maar als je weet hoe de wereld eraan toe zal zijn over tien jaar, dan raak je in paniek. Dan schrijf je geen belachelijk slecht klimaatprogramma zoals onze Vlaamse regering nu gedaan heeft", vertelt Anuna De Wever in een uitgebreid interview in de krant Het Laatste Nieuws.

"Ik ben superbang. Ik heb met tientallen wetenschappers gesproken. Ik weet perfect wat er op ons afkomt. In het Amazonewoud heb ik gezien hoe de opwarming het leven van 25 miljoen mensen verwoest."

"Klimaatverandering gaat over mensenrechten. Dat veel Vlamingen dat nog altijd niet willen inzien, is niet alleen kortzichtig. Het is ook verschrikkelijk egoïstisch. Ik voel me schuldig. Het is onze taak om het voor die mensen op te nemen."