Stan Vanuytrecht neemt drastisch besluit nadat hij in Oostenrijk in kluizenaarshut met enkel koud water moet leven

door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De 61-jarige Stan Vanuytrecht heeft een drastisch besluit genomen. Onze landgenoot leeft tijdens de zomermaanden in een kluizenaarshut in de Oostenrijkse bergen.

Vanuytrecht werd in 2017 uit 50 kandidaten gekozen om in de zomermaanden een kluizenaarshut in het Oostenrijkse bergdorpje Saalfelden te betrekken. Hij heeft nu beslist om hiermee te stoppen, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Vanuytrecht moest van april tot november een kluizenaarshut betrekken in het Oostenrijkse bergdorpje Saalfelden. Hij had daar geen enkele luxe. Er was geen elektriciteit, enkel koud water dat hij zelf op de berg moest gaan halen. Hij was er een luisterend oor voor de vele bezoekers aan het bijhorende wandel- en pelgrimsoord.

‘s Avonds keerde Vanuytrecht naar de absolute rust en stilte in een kleine hermitage met aanpalende kapel die 350 jaar geleden gebouwd werd op een klif in de Alpen.

De man heeft nu een brief geschreven aan het gemeentebestuur van Saalfelden waarin hij zegt te stoppen met zijn activiteiten. “Mijn gezondheid laat een kluizenaarsbestaan in een eenvoudige hut niet meer toe”, schrijft Vanuytrecht. Hij wil in België aan zijn priesterstudie beginnen. De zoektocht naar een opvolger is begonnen.