Lyana (12) wordt verschrikkelijk gepest op school: “'Ik kan begrijpen dat je papa zelfmoord pleegde, met een dochter zoals jij”

door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De 12-jarige Lyana heeft niet het altijd even makkelijk gehad in haar leven. Er was de scheiding tussen haar ouders en haar vader die zei niets meer met haar te maken te willen hebben. Enkele jaren beroofde haar vader zich van het leven.

“Tot een aantal leerlingen vragen begon te stellen over waarom Lyana en Rosy een andere achternaam hadden. Ze waren toch zussen? Er kwam een klasgesprek, maar dat bleek een katalysator te zijn voor het pesten”, legt mama Lesley Vanacken uit in Het Laatste Nieuws. 

“Het was in het derde leerjaar dat een pestkop Lyana toebeet: 'Ik kan begrijpen dat je papa zelfmoord pleegde, met een dochter zoals jij.' Ik waarschuwde de school. Toen volgenden een heleboel gesprekken, maar het veranderde niks. De pestkoppen gingen 's anderendaags gewoon verder. 'Kan je geen gat graven naast het graf van je papa en erbij gaan liggen?", kreeg Lyana nog te horen. Nu is het genoeg geweest. Onze dochters gaan naar een nieuwe school."

Kaartjes
Om Lyana’s zelfvertrouwen wat op te krikken lanceerde haar moeder een oproep op de sociale media om haar dochter een hart onder de riem te steken met een mooi kaartje.

Die oproep werd massaal opgevolgd. Lyana kreeg zelfs meer dan dat. “Ze vindt het heel erg leuk dat ze van jullie deze lekker gevulde ontbijtmand cadeau heeft gehad”, laat mama Lesley weten op Facebook.  “Ze had echt een kleine glimlach. Ze voelt haar ontzettend gesteund door jullie. Bedankt om haar een hart onder de riem te steken."