Mama van Lucas, die zelfmoord pleegde, haalt scherp uit naar school

door: STS
Lucas
Afbeelding bron: Pf-colinmaire.fr

De moeder van een jongen die omwille van pesterijen uit het leven stapte, vindt dat de school niet genoeg gedaan heeft om het pesten te stoppen.

De 13-jarige Lucas uit het Franse Golbey werd door klasgenootjes gepest omdat hij homo was. Hij maakte op 7 januari thuis een einde aan zijn leven.

"Het spijt mij dat ik hem niet heb kunnen redden en dat niemand hem heeft kunnen redden", sprak de geëmotioneerde moeder van het kind op een persconferentie.

Het parket is met een onderzoek gestart. Twee jongens en twee meisjes van 13 jaar zijn opgepakt en verhoord. Ze riskeren vijf jaar cel en 75.000 euro boete. "Het zijn niet alleen die vier jongeren. Maar dat is aan de rechter om te oordelen", zegt de moeder.

Zij had de school van Lucas meermaals gewezen op de pesterijen die plaatsvonden. "De school had meer kunnen doen", zo vindt ze. "Er zijn zaken die niet ondernomen zijn geweest. Ze konden naar mijn gevoel meer gedaan hebben."

"Ik wil gewoon dat mijn zoon in vrede rust en dat gerechtigheid zal geschieden voor hem."

Wie met donkere gedachten of vragen over zelfdoding zit, kan altijd anoniem en gratis terecht op het nummer 1813 of op Zelfmoord1813.be.