Vader misbruikt zijn dochtertje jarenlang, moeder doet niets: “Gaf haar dochter een valiumpil”

door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Een 60-jarige man uit Hasselt heeft echt gruwelijke feiten gepleegd. Hij riskeert nu een celstraf van zeven jaar.

De man staat terecht voor het verkrachten van zijn eigen dochter. De feiten speelden zich af tussen 2002 en 2006 toen het meisje tussen de acht en twaalf jaar oud is, zo staat te lezen in Het Belang van Limburg. 

Nadat er in 2017 een klacht werd ingediend, kwamen de feiten aan het licht. Telkens als de man een gelegenheid had, begon hij zijn dochter te betasten. “Hij verstopte zelfs zaken in huis om zijn vrouw naar de winkel te sturen zodat de verdachte alleen zou zijn met zijn dochter. Overal waar hij kon, sloeg hij toe. In het huis, in een leegstaand appartement dat in zijn bezit was, in de bosjes...” schetste de procureur.

Instelling
In 2003 stapte de vader naar het vertrouwenscentrum voor kindermishandeling. Na een ongeloofwaardig verhaal dat zijn dochter seksueel geobsedeerd zou zijn, gaf hij uiteindelijk het misbruik toe. Hij werd voor zes maanden naar een instelling gestuurd om zich te laten behandelen voor zijn alcoholprobleem en seksuele problematiek. 

"Vies van papa"
Maar daarna ging de man gewoon door met het misbruiken van zijn papa. De moeder bleek zelfs op de hoogte te zijn van de feiten. “Ik ben vies van papa”, zei haar dochtertje. De vrouw biechtte het misbruik pas op nadat haar man zich had laten opnemen.

Valiumpil
De vrouw zegt dat ze haar dochter probeerde weg te houden van haar man, maar daar gelooft het openbaar ministerie niet veel van. “Ze gaf haar dochter een valiumpil voor een politieverhoor. Ook polste ze na elk verhoor of de dochter niets verkeerds had gezegd. Met haar man zette de vrouw het meisje onder druk. 'Ze gaan uw zussen plaatsen. Uw papa moet naar de gevangenis.' Emotionele chantage.”

Spijt
???????De man in kwestie drukte in de rechtbank zijn spijt uit. “Ik ben tot inzicht gekomen. Het spijt me enorm”, mompelde hij. “Ik wil niet dat ze verder afziet. Ik wil gewoon eerlijk zijn. Misschien is het dan voor haar gemakkelijker om het te verwerken. Waarom ik het niet eerder wou bekennen? Omdat ik me niet veilig voelde en bang was slaag te krijgen."