Minister van Staat Jaak Gabriëls moet voor correctionele rechtbank verschijnen voor onder meer bendevorming

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Minister van staat en oud-burgemeester van Bree Jaak Gabriels (Open Vld) heeft geen al te best nieuws gekregen. Hij zal zich moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Jaak Gabriëls zijn naam is gevallen in een omvangrijk corruptieonderzoek. Het was de raadkamer van Tongeren die zich dinsdag boog over de zaak.

Volgens de raadkamer is de 76-jarige Gabriëls en diens luitenant Maarten De Ceulaer (voormalig schepen in Bree en fractieleider voor Open Vld in de provincieraad, nvdr.) de spil in een zwendel met valse facturen waarin in totaal 41 personen en bedrijven betrokken zijn. Het Belang van Limburg meldt dat de raadkamer oordeelde dat er genoeg bewijzen zijn om de twee door te sturen naar de correctionele rechtbank.

Vrijspraak
Gabriëls en zijn kompaan zullen zich moeten verantwoorden voor bendevorming, misbruik van vertrouwen, verduistering van gelden van de stad Bree als persoon die een openbaar ambt uitoefent, en valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken. 

Maar Gabriëls beweert al een tijdje dat hij onschuldig is en hoopt op de vrijspraak. Het is nu de correctionele rechtbank die daar een uitspraak over zal moeten doen.