Veertiger geeft zijn zwangere vriendin pak slaag: “Dreigde baby uit mijn lijf te trekken”

door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Een 45-jarige Limburger uit Genk is volledig door het lint gegaan. Het slachtoffer is een zijn zwangere vriendin.

De feiten speelden zich af tijdens hun vakantie in Portugal op 4 december 2018. De vrouw was op dat moment vier maanden zwanger, schrijft Het Belang van Limburg.

De feiten kwamen aan het licht na een videochat die de vrouw had met haar moeder. Daaruit bleek duidelijk dat ze geslagen werd. “Ze had twee blauwe ogen en een gezwollen onderlip”, aldus de procureur. 

“Nadien werd ze verhoord en zei ze dat de beklaagde haar tegen de muur had geknald, haar met de platte hand had geslagen en dreigde om de baby uit haar lijf te trekken.”

Amoniak
Daar stopt het niet want ook in België werd de vrouw slachtoffer van haar agressieve vriend. "Zo werd ze al eens in bad gegooid en met ammoniak overgoten waardoor ze niet meer kon ademen. Hij geeft ook toe dat hij haar keel dicht heeft geknepen, maar dat zou volgens hem kaderen in de seks die ze hebben”, sprak de procureur tijdens de behandeling van de zaak. “De situatie is totaal onhoudbaar geworden voor het slachtoffer.”

Gevangenis
De rechter veroordeelde de man tot een gevangenisstraf van een jaar en een boete van 800 euro. De veertiger kreeg de straf met uitstel van voorwaarden. Zo moet hij zich laten begeleiden voor zijn middelen- en agressieproblematiek.

Tags genk baby