Lidl gaat laadpalen voor elektrisch rijden fors uitbreiden: “Twee vliegen in één klap”

door: PMN
Supermarktketen Lidl heeft goed nieuws voor wie met een elektrische wagen rijdt. Lidl gaat meer elektrische palen voorzien om de wagen op te laden.

Supermarktketen Lidl heeft goed nieuws voor wie met een elektrische wagen rijdt. Lidl gaat meer elektrische palen voorzien om de wagen op te laden.

Tegen het einde van het jaar wil Lidl 61 naar 100 laadpalen gaan. Elke laadpaal zal ook twee stekkers bevatten. “De 61 laadpalen die we nu al op onze parkings hebben staan, blijken een succes. We merken dat het bij sommige filialen zelfs aanschuiven is”, zegt woordvoerder Isabelle Colbrandt. 

Twee vliegen in één klap
“Wat is er nu handiger dan tegelijk boodschappen doen en je wagen gratis opladen? Twee vliegen in één klap. Ik hoop dat we een voorbeeld kunnen zijn voor andere bedrijven en zo met z’n allen onze ecologische voetafdruk kunnen verminderen. Met Lidl hebben we de ambitie om tegen eind dit jaar 12,5% van ons elektriciteitsverbruik zélf te produceren.”

Duurzame alternatieven
Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare werken, juicht de plannen van Lidl toe. “We zetten ten volle in op duurzame verplaatsingen en vergroening van wagens. Elektrische voertuigen en laadpaleninfrastructuur horen daar uiteraard bij.” 

“We juichen het toe dat de privé-sector mee haar schouders zet onder dit beleid en de uitrol van elektrische laadpalen ondersteunt. Dit zal meer mensen helpen overtuigen om te kiezen voor duurzame alternatieven.”

Wringt het schoentje
Automobielfederatie FEBIAC spreekt van een goed signaal. “Elektrisch rijden komt er niet zonder een robuust en wijdverspreid laadnet, en precies daar wringt vandaag nog het schoentje. De overheid en de steden en gemeenten moeten aan de slag, maar ook private initiatieven - zoals hier bij Lidl - zijn absoluut een meerwaarde”, reageert Joost Kaesemans, Directeur Communicatie van Febiac. 

“Wanneer autogebruikers zelf kunnen vaststellen dat zij op hun gebruikelijke trajecten kunnen laden, dan is de stap naar een elektrische auto zoveel makkelijker. Laadpalen bij winkels zijn een ideale aanvulling op een publiek laadnet. Wij zijn erg blij dat meer en meer privéspelers ons helpen bij het realiseren van zero- en lage-emissiemobiliteit."