Nederlandse politie doodt bekende vlogger

door: Redactie
De Nederlandse politie heeft de bekende en beruchte crimineel Dennie M. doodgeschoten nadat die met een kompaan ontsnapt was. De man zorgde voor opschudding door filmpjes te maken tijdens zijn gevangenschap.

M. verbleef in Poortugaal bij Rotterdam in een zogenaamde terbeschikkingstellingskliniek, in België vergelijkbaar met geïnterneerd zijn. Hij was daartoe veroordeeld na de ontvoering en gijzeling van een 15-jarige jongen in 2007.

De man was ook schuldig bevonden aan verboden wapenbezit. Dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, bleek wel nadat hij afgelopen weekend met een medebewoner ontsnapte uit de kliniek. Gewapend met een vuurwapen en een mes gijzelden ze een personeelslid. Na een klopjacht werd M. doodgeschoten en zijn kompaan aangehouden, meldt De Telegraaf.

Onder verschillende schuilnamen postte Dennie M. de voorbije jaren regelmatig filmpjes over het leven in een tbs-kliniek online. Smartphones zijn daar nochtans verboden. Hij liet onder meer zien hoe hij wiet teelde en uit zijn kamer brak.