Ex-kampioenenmaker waarschuwt Club Brugge voor te veel zelfzekerheid

door: BVDO
Ivan Leko was de laatste trainer die Club Brugge aan de titel hielp, nu twee jaar geleden. Hij waarschuwt voor overdreven optimisme en zelfzekerheid na de misstap van AA Gent.

AA Gent ging afgelopen weekend in de fout tegen Cercle Brugge, waardoor Club Brugge een mooie marge heeft voor de play-offs.  Maar Ivan Leko, de trainer die Club Brugge het laatst tot kampioen maakte, waarschuwt dat play-offs niet zomaar een verderzetting van de competitie zijn.

Je mag er volgens hem vooral niet van uitgaan dat een overwinning niet elke keer nodig is.  "Onze play-offs van toen we kampioen werden bewijzen dat je enkel met de volgende match bezig mag zijn. Niet verder denken, anders kan het snel fout gaan. Doe gewoon normaal. Je moet elke match voorbereiden alsof het een normale competitiematch is."

Want de antecedenten zijn er wel.  "Die grote voorsprong verklaart waarom we dat seizoen maar 12 op 30 gehaald hebben in de play-offs. Dit terwijl we Genk vorig seizoen op de hielen zaten en hen konden opjagen. Toen haalden we 22 punten, veel meer dan in ons kampioenenjaar."