Vreselijk ongeval met arbeider bij Nyrstar: “Bijzonder aangedaan door wat er gebeurd is”

door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Vrijdagochtend vond er een vreselijk ongeval plaats bij Nyrstar in Balen-Wezel. Het slachtoffer was een arbeider.

Het ongeval deed zich vrijdagochtend om 8 uur voor op de elektrolyse-afdeling van het bedrijf. Een 35-jarige arbeider uit Lommel was de takelbrug aan het bedienen wanneer hij plots met zijn benen gekneld raakte onder de brug, staat te lezen bij Gazet van Antwerpen.

De brandweer kon in samenwerking met de bedrijfsbrandweerploeg de man uit zijn benarde positie bevrijden. De hele reddingsoperatie duurde een goede twee uur. 

Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.  ­Fabienne Buvens, communicatieadviseur van Nyrstar, zegt dat iedereen enorm is aangedaan door het ongeval. “We hopen dat onze medewerker snel herstelt van zijn verwondingen. Hij is in ieder geval in goede handen.” 

Hoe het ongeval kon gebeuren is nog niet duidelijk. De politie en de arbeidsinspectie onderzoeken de zaak. “We verlenen onze volledige medewerking aan elk onderzoek en houden ook de betrokken personen op de hoogte over de verdere ontwikkeling van de situatie. Veiligheid is een absolute prioriteit voor Nyrstar. Ook zorgen we voor de nodige opvang voor de collega's die getuige waren van het ongeval.

Tags nyrstar balen