Kat raakt stuk staart kwijt door illegale klem: "Gruwelijk, en niet de eerste keer in deze omgeving"

door: STS
Kat
Afbeelding bron: Poezencentrale Mol

In een kattenasiel zijn ze geschokt door wat een zwerfkat overkomen is. De kat was vast komen te zitten in een klem, verloor een stuk staart en moest geopereerd worden.

Een medewerkster van de Poezencentrale zag hoe een zwerfkat die ze al tien jaar opvangt zwaargewond aan kwam lopen. Het dier was lelijk toegetakeld geraakt door een klem. De Poezencentrale deelt het verhaal via Facebook.

"Vanavond kwam een zwerfkatje thuis met een stuk van zijn staart. Hij liet zich gelukkig redelijk snel vangen met een vangkooi en kon meteen naar de dierenarts voor verzorging. Zijn staart is helemaal afgescheurd, verder heeft hij gelukkig geen verwondingen. Vermoedelijk heeft hij in een klem gezeten."

Dat gebeurde in Balen, in de omgeving Steegsebaan - Achtersteeg - Ongelberg - Nieuwendijk. "Het is niet de eerste keer dat in deze omgeving katjes in een strop of klem vast komen te zitten", waarschuwt de Poezencentrale.

"Wie meer informatie hierover heeft of gelijkaardige verhalen uit deze omgeving kent mag ons een bericht of mail sturen. Deze gruwelijke praktijken mogen zich niet blijven herhalen."