50 doden in 24 uur: Italiaanse eerste minister grijpt drastisch in: "We vragen grote opofferingen aan de burgers"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
In Italië blijft het coronavirus steeds meer mensen besmetten. In de voorbije 24 uur vielen meer dan 50 doden als gevolg van Covid-19. De eerste minister heeft nu de meest drastische maatregelen genomen die mogelijk zijn.

In totaal worden 14 provincies in het noorden van Italië in lockdown geplaatst, concreet komt dit neer op zomaar eventjes 16 miljoen mensen die in quarantaine blijven tot begin april. Het gaat onder meer om Parma, Venetië, Treviso en Piacenza.

De maatregel is zeer verregaand want feesten zoals begrafenissen en huwelijken mogen niet meer doorgaan, musea en sportcentra worden gesloten.

Gigantische stijging van het aantal besmettingen

Dit is het gevolg van de gigantische stijging die zaterdag plaatsvond van personen die besmet zijn met het coronavirus. Dit aantal liep op van 1200 tot 5883, weet BBC.

"We willen de gezondheid van onze burgers garanderen. We begrijpen dat deze maatregelen opofferingen met zich mee zullen brengen, soms kleine en soms zeer grote," zei eerste minister Giuseppe Conte zondag. "Maar dit is een tijd waarin we de verantwoordelijkheid voor onszelf moeten nemen."