Video: Anuna De Wever zet Vlaams Parlement op stelten: Militaire politie moet ingrijpen

door: STS
Opschudding Vlaams Parlement
Afbeelding bron: Photonews

Klimaat- en mensenrechtenactiviste Anuna De Wever heeft een zitting in het Vlaams Parlement verstoord. Ze deed dat samen met andere actievoerders.

"We verstoorden de zitting in het Vlaams Parlement omdat we een verbod vragen op het transport naar en de verkoop van wapens aan Israël", laat Anuna De Wever weten via een boodschap op X, het vroegere Twitter. Ze postte een video van de actie (zie onderaan dit artikel).

"Via de haven van Antwerpen hebben schepen van de Israëlische scheepvaartmaatschappij Zim 246 ton aan munitie naar Israël kunnen transporteren. Stop met het bewapenen van een genocide", schrijft De Wever nog.

De activisten schreeuwden "stop de wapenhandel", "30.000 doden in Gaza", "boycot Zim", "niet via onze haven, niet in onze naam" en "free Palestine", terwijl ze een Palestijnse vlag ophingen en papieren vliegertjes naar beneden gooiden.

Voorzitter Liesbeth Homans schorste de zitting. "Mag ik vragen aan de militaire politie om de bezoekers van de publiekstribune te verwijderen?", sprak ze. Na acht minuten stilgelegen te hebben kon de zitting hervat worden.