Politica doet boekje open over "dronken" Ben Weyts: "Hij reageerde heel agressief"

door: STS
Ben Weyts
Afbeelding bron: Photonews

Het optreden van minister van Onderwijs Ben Weyts in het Vlaams Parlement op een avond in december blijft de gemoederen bezighouden. Hij wordt ervan beschuldigd dronken te zijn geweest, iets wat hij zelf ontkent.

"Iedereen die het filmpje gezien heeft, kon zien dat de minister nauwelijks uit zijn woorden kwam. Dat hij heel agressief reageerde en dat er iets mis was", zei Elisabeth Meuleman (Groen) in 'Villa Politica'.

"Dan waren het vooral de leden van zijn eigen partij die bij ons zijn komen zeggen: de minister heeft toch wel te veel gedronken."

"En een minister, dronken in het parlement, dat is voor ons compleet ontoelaatbaar. Mijn fractieleider (Björn Rzoska, red.) heeft dat niet in de pers aangekaart, hij is daarmee naar het Bureau gegaan en heeft dat daar aangekaart. Iemand anders heeft dat uitgelekt naar de pers."

"Nu wordt Ben Weyts misschien intern afgerekend, ik weet het niet. Maar een minister die dronken in het parlement verschijnt, dat kan uiteraard niet. Of dat nu eenmalig of meerdere keren gebeurt, voor ons staat vast: dit is niet voor herhaling vatbaar."

"Een minister moet in nuchtere toestand naar het parlement komen en functioneren, want zijn job is belangrijk genoeg."

Ontdek nu de gratis app van Redactie24