"Het signaal van het volk is oorverdovend": Vlaams Belang wordt de grootste partij, PVDA verdubbelt bijna

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang wordt de grootste partij en PVDA wordt bijna dubbel zo groot. Dat zijn de meest opvallende vaststellingen die blijken uit De Grote Peiling van VTM Nieuws, Het Laatste Nieuws, Le Soir en RTL.

Vlaams Belang behaalde bij de verkiezingen in mei 2019 18,7% van de stemmen en zou bij nieuwe verkiezingen groeien tot de grootste partij in Vlaanderen met 28%.

"De enige peiling die telt, zijn natuurlijk de verkiezingen. Maar het signaal van de bevolking is oorverdovend: tijd voor échte verandering. Wij zetten ons werk verder om onze mensen eindelijk het beleid te geven waar ze al lang voor stemmen", klinkt het in een reactie bij Vlaams Belang.

Sterke stijging voor PVDA

Ook PVDA doet het geweldig in deze peiling. Terwijl het resultaat in mei 2019 5,6% van de stemmen bedroeg, klimt de partij tot 9,3% in deze peiling en doet het daarmee bijna even goed als S.pa.

"Zekerheden verdwijnen en mensen zijn op zoek naar een partij die ze kunnen vertrouwen. Een eerlijke partij die consequent is. Een rebelse partij die dúrft. Een menselijke partij die aan hoop bouwt in plaats van angst. Een unitaire partij die opkomt voor de eenheid van het land", reageert PVDA-voorzitter Peter Mertens.