Marc Van Ranst geeft toe dat er een grote fout werd gemaakt in de bestrijding van het coronavirus

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Marc Van Ranst geeft in een interview met Het Laatste Nieuws toe dat het een grote fout was om de scholen te sluiten. Dat had nooit mogen gebeuren.

Van Ranst was zelf geen voorstander om de scholen te sluiten. De politiek maakte die keuze in navolging van wat er in Frankrijk gebeurde. "Kinderen die besmet raken, worden over het algemeen niet zo ziek als volwassenen", vertelt hij in Het Laatste Nieuws. "Maar ze krijgen wel antistoffen, en zijn dus voor een paar jaar veilig tegen het virus."

Het voorstel van Van Ranst was om te doen zoals in Nederland en Groot-Brittannië gebeurt. Daar wordt gekozen om zoveel mogelijk mensen besmet te laten worden, zodat er nadien ook veel meer mensen immuun zijn voor het coronavirus. Want dat komt hoe dan ook terug, binnen enkele jaren.

En uiteindelijk draaide het allemaal uit op een politieke beslissing. "In Wallonië kijken de mensen meer naar het Franse TF1 dan naar RTBF. Di Rupo zou onmogelijk aan de kiezers in Wallonië uitgelegd kunnen hebben waarom die maatregel bij ons niet werd ingevoerd", besluit Van Ranst.