Conner Rousseau is het kotsbeu: “Kunnen we dat gezeik eens opzij zetten? Er is een coronacrisis bezig”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Er leek een noodregering in de maak te zijn, maar niets was minder waar. Het was uiteindelijk SP.A die stekker uit het stopcontact trok. Daardoor kreeg de huidige regering volmachten om de huidige coronacrisis te bestrijden.

Conner Rousseau was bij alle gesprekken betrokken over die noodregering. Hij is vooral teleurgesteld in PS-voorzitter Paul Magnette. “Als je zo close samenwerkt om een plan perfect uit te voeren en iemand verbreekt dan eenzijdig de afspraken, dan omschrijven sommigen dat achteraf als een mes in de rug, ja. Zeker ten opzichte van mij kan ik dat niet plaatsen. Ik ga hem ooit wel eens vragen wat hem toen bezield heeft om mij zo in mijn hemd te zetten”, reageert Rousseau in De Standaard.

“Kijk, ik kan begrijpen dat sommige mensen tegenstand krijgen in hun partij. Denk je dat ik geen mails heb gekregen met de boodschap: “boehoe, jullie zitten samen met de N-VA?” Ik antwoordde gewoon met één woord: “corona”. 

“Djeezes, gaan we hier nu in tijden van corona een beetje over zagen? Kunnen we dat gezeik tussen de PS en de N-VA van de laatste negen maanden of jaren zelfs niet even aan de kant zetten voor zo'n crisis? De mensen moeten zichzelf nu overstijgen, de partijen ook. Punt."