Jos D'Haese (PVDA) geschrokken van Jambon: “Die man is niet op de hoogte van de realiteit"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister-president Jan Jambon wil opnieuw meer mensen aan het werk zetten. Er zijn intussen al meer dan een miljoen mensen die tijdelijk werkloos zijn in ons land door het coronavirus.

Jan Jambon (N-VA) vindt dat poetshulpen opnieuw aan de slag moeten kunnen. In de sector vielen ze van hun stoel toen ze de uitspraken hoorden van de Vlaamse minister-president. Dienstenchequebedrijf Group Daenens geeft Jambon de wind van voren in een persbericht naar de krant ‘De Standaard’.

“De meeste mensen kunnen toch gerust boven gaan zitten als de poetsvrouw beneden bezig is? Ik ben het er niet mee eens om heel die sector stil te leggen”, zei Jambon gisteren in het Vlaams Parlement.  

Besmetting
“Poets- en huishoudhulpen zijn meestal gedurende meerdere uren aan de slag bij de gezinnen waar ze over de vloer komen”, weerlegt communicatieverantwoordelijk van Group Daenens de uitspraken van Jambon. “Vaak gaat het om bejaarde mensen die zelfs in eigen huis minder mobiel zijn en dus niet zomaar ‘even boven kunnen gaan zitten’.

“De poetshulp gaat dus niet, zoals doorgaans het geval is, aan de slag in een leeg huis. Heel wat gezinnen die gebruikmaken van poetshulp annuleren trouwens zelf, aldus Crul, uit vrees voor besmetting. “Met zijn uitspraak bewijst de minister-president dat hij de realiteit op het terrein helemaal niet kent.”

Realiteit
PVDA-parlementslid Jos D’Haese deelt die mening. “Exact de indruk die ik gisteren in het parlement ook kreeg. Jambon is niet op de hoogte van de realiteit op het terrein van de dienstencheques, de bouw, en al die andere sectoren waar mensen in onveilige omstandigheden werken.”