Kevin De Bruyne heeft zijn mening over een mogelijke herstart van de Premier League

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De Premier League ligt al een tijdje stil, maar in Engeland denken ze aan een herstart van de competitie in tegenstelling tot ons land.

De Bruyne was te gast bij VTM. Hij vertelde dat hij een heropstart van de competitie niet ziet zitten. "Als voetballer is dat niet goed. Je ligt zes weken stil, normaal heb je dan een voorbereiding van drie à vier weken nodig. Mochten we direct beginnen, dan ligt iedereen na een paar wedstrijden in de ziekenboeg. Dat kan niet de bedoeling zijn."

Al begrijpt hij ook heel goed dat er veel meer mee gemoeid is dan enkel maar de fysieke paraatheid van de spelers. "Er is veel geld mee gemoeid. Ik vind wel: zo lang wachten om een beslissing te nemen kan voor problemen zorgen naar volgend seizoen toe. Het is niet dat wij een heel lange zomerstop hebben en alles zomaar kunnen opschuiven."

In ieder geval lijken meer en meer landen geneigd om toch nog te voetballen, al gaat dat ook voor een groot stuk onder druk van de UEFA die absoluut nog wil dat er gevoetbald wordt. Gisteren dreigden zij nog ploegen waarvan de competities stopgezet worden uit te sluiten van Europese competities.