Kristof Calvo begraaft 'idioot' idee van Zuhal Demir en lanceert zelf een nieuw voorstel

door: MRO
Kristof Calvo van Groen
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) oogst tonnen kritiek na haar voorstel om tweedeverblijvers na de coronacrisis een waardebon te schenken. Groen-kopstuk Kristof Calvo spreekt van een 'idiote waardebon'.

Kristof Calvo is blij dat het idee van Zuhal Demir op de nodige kritiek werd onthaald. "Die idiote waardebon voor tweedeverblijvers is nu wellicht van tafel", klinkt het.

Zelf hoopt Kristof Calvo dat de uitkeringen van mensen niet meer omlaag gaan na verloop van tijd. "Als we met zijn allen even duidelijk zijn vóór bepaalde maatregelen, veranderen we ook echt iets voor mensen die het moeilijk hebben. Degressiviteit uitkering eindelijk bevriezen bijvoorbeeld."

Waardebon voor lageloners

PVDA-voorzitter Peter Mertens vindt op zijn beurt dat we beter de mensen die ons land in coronatijden draaiende houden zouden belonen.

"In plaats van te bazelen over tweedeverblijvers, zouden we niet zorgen dat er een waardebon komt voor al die lageloners die vandaag ons land doen draaien? Zorgpersoneel, schoonmakers, rekkenvullers, vrachtwagenchauffeurs, enzovoort."