Ivan De Vadder doet interessante voorspelling voor regering na corona: "De pionnen worden nu al klaargezet en één partij dreigt uit de boot te vallen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Volgens Ivan De Vadder keren de politieke spelletjes stilaan terug en wordt er al volop nagedacht over een regeringsvorming voor na de coronacrisis.

Grote verliezer zou wel eens de N-VA kunnen worden. "Het idee dat deze regering vertrokken is, zorgt voor knarsetanden bij de N-VA", stelde VRT-journalist Ivan De Vadder in een gesprek met Radio 1. "Het is Sophie Wilmès, en niet Jan Jambon of Bart De Wever, die het volk toespreekt."

Hij dicht N-VA ook weinig kans toe om toe te treden tot de volgende regering. "In Franstalig België heeft men de volgende regering zo goed als gevormd. Dat is de Vidaldi-coalitie, met socialisten, groenen, liberalen en christendemocraten, maar zónder de N-VA."

Maggie De Block

"Bij de PS rekent men er nu al op dat Maggie De Block zou kunnen opschuiven en dat Volksgezondheid naar de PS zou terugkeren. Dat idee leeft bij de PS: het is ons departement, toen wij dat beheerden, toen werden er geen mondmaskers vernietigd."

"Je voelt dus dat de pionnen nu al klaar worden gezet voor na de coronacrisis", besluit hij.