Bart De Wever rebelleert tegen coronamaatregelen: "Daar geef ik geen boetes voor"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) gaat mensen die in zijn stad op een bank of in een park zitten, niet beboeten.

De Wever stelt dat er in Antwerpen enkel tegen samenscholingen en niet-essentiële verplaatsingen zal worden opgetreden.

Hij vindt dat mensen die op een bankje zitten, niet beboet moeten worden. "Ik zou hen 250 euro boete moeten geven. Maar die FAQ's hebben geen kracht van wet, dus zo'n pv zou nooit standhouden, dat zegt ook de procureur", zei De Wever tegen VTM.

Basketbal

"Er zijn maatregelen die ik niet uitgelegd krijg. Iemand die alleen basketbal staat te spelen: dat mag niet. Maar men raadt wel fysieke activiteit aan. Men mag niet alleen op een bankje zitten. Dat ga ik niet handhaven", klonk het op Radio 1.

"Ik zou niet weten waaróm ik die mensen een boete moet geven. Wat doen die eigenlijk verkeerd? Helemaal niets. Ik laat hen niet wegjagen door de politie", aldus De Wever.

Sociale afstand

"We willen voorkomen dat we bijeenkomsten organiseren. Een bankje nodigt uit om op te gaan zitten. Eén persoon zou geen probleem zijn, maar als er meerdere personen samenkomen, wordt de sociale afstand niet gerespecteerd", benadrukt Yves Stevens van het Nationaal Crisiscentrum.