Maggie De Block aan het kruis genageld: "Criminele nalatigheid van haar"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block krijgt heel wat kritiek te verduren. Viroloog Marc Wathelet, de man die door De Block als een 'dramaqueen' bestempeld werd, spaart haar evenmin.

Wathelet stuurde in februari al brieven naar de regering waarin hij aan de alarmbel trok inzake het coronavirus. Uiteindelijk belandden ze in de pers, waarna Maggie De Block (Open Vld) Wathelet als een 'dramaqueen' omschreef. Ze kreeg ongelijk.

"België beheert dit zeer slecht, van in het begin. Alles wat ik in mijn mails naar minister De Block, premier Sophie Wilmès en de expertencommissie voorspelde, is intussen uitgekomen", zegt Wathelet in De Morgen.

Quarantaine

Hij vindt dat de mensen die terugkeerden van hun skivakantie in Italië meteen in quarantaine hadden geplaatst moeten worden. De vernietiging van een grote voorraad mondmaskers - zonder ze te vervangen - begrijpt hij evenmin. "Wanneer je als minister van Volksgezondheid de rol van een strategische reserve niet begrijpt en die laat vernietigen, dan is dat een zware fout. Dat is criminele nalatigheid", klinkt het in de krant.