Alexander De Croo waarschuwt: "Nog maatregelen tot het einde van het jaar"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
De lockdownmaatregelen werden voor België, zoals verwacht, verlengd tot 3 mei. Maar ook daarna zullen we nog een hele poos verder moeten leven onder strenge maatregelen, kondigt Alexander De Croo (Open Vld) aan.

Na 3 mei zullen de maatregelen versoepeld worden, maar de het coronavirus zal ons leven nog een hele tijd bepalen. Vicepremier Alexander De Croo maakt duidelijk dat er na 3 mei zelfs nog meer regeltjes zullen moeten komen.

"We zetten de maatregelen nu verder, maar maken duidelijk dat er licht is aan het einde van de tunnel. Op welke manier maken we duidelijk dat begin mei een aantal maatregelen zullen versoepeld worden? Dit kunnen we heel gepland doen."

Met maatregelen blijven leven

"In de periode waarin de maatregelen versoepeld worden, gaan we meer regeltjes hebben dan dat we nu hebben. Vandaag is het vrij simpel, maar als we begin mei een aantal activiteiten opnieuw toelaten dan zullen we heel duidelijk moeten zijn en veel inspanningen moeten leveren om aan mensen uit te leggen hoe we dit samen gaan doen."

"Op het moment dat we de maatregelen versoepelen is het niet gedaan. We gaan dan met maatregelen blijven leven en aan mensen dingen blijven vragen die redelijk onnatuurlijk zijn", vertelt Alexander De Croo in De afspraak op VRT.

Bovendien zal het nog een lange weg worden. "Dit wordt een langetermijnoefening. Ik kan me inbeelden dat we tot het einde van het jaar bepaalde maatregelen gaan hebben die bepalen op welke manier we weer het normale leven proberen op te starten."