Politicoloog Carl Devos zegt dat PS niet wakker ligt van oproep De Wever: “Maar premier Wilmès vindt het niet lang meer houdbaar”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever deed maandag een oproep aan alle partijvoorzitters. Hij vraagt om in juni, wanneer er een evaluatie komt van het huidige systeem van volmachten, de handen in elkaar te slaan.

Het is niet eerste keer dat Bart De Wever (N-VA) die oproep doet. Politcoloog Carl Devos weet in Het Laatste Nieuws dat de PS niet wakker ligt van De Wever zijn oproep.

“Bij de PS trekt men zich weinig aan van de uithaal van De Wever. ‘Straf dat hij zelfs in deze periode van crisis nog de tijd vindt om aan politique politicienne te doen', klinkt het daar."

“Voor MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez kan er geen sprake zijn van federale onderhandelingen "zolang er geen stabiele exitstrategie is". De MR levert in de regering-Wilmès de helft van de ministers én de premier, en is dan ook niet gehaast om die positie te lossen.”

Maar Devos zegt dat er wel twijfels zijn bij premier Sophie Wilmès. “Ze zou zelf beseffen dat de volmachtenregeling niet lang meer houdbaar is.”