Brussel beperkt snelheid binnen de Kleine Ring tot slechts 20 kilometer per uur

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De stad Brussel beperkt de snelheid binnen de Kleine Ring tot 20 kilometer per uur. Ze worden omgevormd tot woonerf. De regel zou vanaf begin mei ingaan.

De omvorming tot woonerf houdt in dat auto’s en fietsen maar 20 kilometer per uur mogen rijden. Voetgangers hebben er absolute voorrang. “We willen de Brusselaars tijdens deze coronacrisis meer ruimte geven”, klinkt het bij schepen van Mobiliteit Bart Dhondt van Groen.

Voetgangers mogen in een woonerf mogen de volledige breedte van de straat gebruiken. Daarvoor moeten heel wat verkeersborden aangepast worden. Maar de schepen overweegt ook om bloembakken te plaatsen of bepaalde straten zelfs helemaal af te sluiten. “Je mag als voetganger oversteken waar je wil, automobilisten moeten daar rekening mee houden en hun snelheid aanpassen. Ook de bussen moeten zich aanpassen.”

De verkeerslichten in het woonerf gaan overal oranje knipperen, behalve waar trams rijden. "We bereiden ons als stad voor op een moment dat de strenge regels versoepeld worden. Ook al weten we dat de fysieke afstandsregels waarschijnlijk nog even zullen behouden blijven. Op dat moment willen wij ervoor zorgen dat onze Brusselaars en de bezoekers zich in alle veiligheid kunnen verplaatsen in het centrum van de stad. We willen ook aanmoedigen dat mensen zich te voet of per fiets verplaatsen.”

Tags brussel