Ivan De Vadder ontgoocheld: "Politici zijn enkel met zichzelf bezig"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Het uitlekken van het document met de aanpassingen aan de coronamaatregelen blijft nazinderen. Volgens Ivan De Vadder is het een spelletje van politici die vooral enkel aan zichzelf denken.

Wie het document lekte, boeit De Vadder eigenlijk niet. "We weten niet wie er achter het lek zit en ik heb al veel mogelijke suggesties gehoord van partijen, politici en zelfs experts die erachter zouden kunnen zitten. Het doet er eigenlijk niet toe. Het geeft een beeld van wat er aan de hand is binnen de politiek. Laten we er maar van uitgaan dat het via een politiek lek is gebeurd", vertelt De Vadder bij VRT Nieuws.

Voor De Vadder is een tijd van crisis eentje van geven en nemen. "Wat wij zien in ons land klopt niet met dat utopische beeld uit ons hoofd. We zijn extra streng in tijden van crisis voor politici. Waarom? Omdat politici in tijden van crisis ook iets van ons verwachten. De spanningen tussen die beelden en de realiteit maakt dat we nu verontwaardigd reageren op dat lek."

De bevolking heeft vandaag geen zin in politiek, maar wil weten wanneer we ons normale leven terugkrijgen. "Een aantal partijen zijn al bezig zijn met de toekomst. Hun toekomst, en die bestaat erin om 'te onderhandelen over een volwaardige regering'. Dat kan misschien wel zo zijn, maar op dit moment zit een groot deel van de bevolking nog in een andere tijdsgeest. We zijn niet bezig met het vormen van een regering."