Drie koppels, waarvan twee politieagenten, hielden tuinfeestje in zwaarst getroffen gemeente

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
In een tuin in het Limburgse Alken, de door het coronavirus zwaarst getroffen gemeente van het land, hielden drie koppels een champagnedrink voor een verjaardag.

Een boze buur verwittigde prompt de politie. Ze stonden in de tuin met champagneglazen in de hand. Ze kregen allemaal een pv voor schending van het samenscholingsverbod. “Er waren inderdaad twee politieagenten bij. Er werd een proces-verbaal opgemaakt en de boete werd meteen betaald”, verduidelijkt korpschef Ronny Maes van de politiezone Kanton Borgloon.

“Onbegrijpelijk”, zucht een aangeslagen burgemeester Marc Penxten. “Dit verwacht je niet van de politie. Zij horen nu net het voorbeeld te geven en hadden beter moeten weten, veel beter. Dit had nooit mogen gebeuren. Maar goed, het is nu aan het parket om daar verder gevolg aan te geven, maar ik neem aan dat ze daarvoor gestraft zullen worden.”

En krijgen de politiemensen ook een professionele straf? “Wij wachten op de beslissing van het parket vooraleer we daar tuchtrechtelijk gevolg aan gaan geven”, reageert woordvoerder Dorien Baens van de politiezone Limburg Regio Hoofdstad. “Maar we zijn op de hoogte van de feiten, ja.”