Steven Van Gucht hamert erop: "Deze drie basisregels blijven cruciaal"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Het aantal ziekenhuisopnames en het aantal patiënten die intensieve zorgen nodig hebben, blijft dalen, zo blijkt uit de nieuwste cijfers. Anderzijds zijn er weer bijna 200 mensen overleden aan corona.

Er zijn nieuwe 1.496 nieuwe besmettingen met COVID-19 vastgesteld in ons land, wat het totale aantal besmettingen in België nu op 44.293 brengt.

Er zijn de voorbije 24 uur 210 nieuwe patiënten opgenomen in de ziekenhuizen. In totaal zijn er nu 4.355 mensen opgenomen, een daling met 172.

970 mensen liggen op intensieve zorgen, een daling met 23. Er zijn 681 patiënten die worden beademd, een daling met 22. 322 patiënten mochten het ziekenhuis verlaten.

Overlijdens

Er zijn 190 personen overleden aan het coronavirus, 36 zijn afkomstig uit Vlaanderen, 108 uit Wallonië en 46 uit Brussel. Het totaal aantal overlijdens in ons land staat nu op 6.679.

Basisregels

"We moeten ons bewust zijn van het feit dat het versoepelen van de maatregelen mogelijk is, zolang we de voorzorgsmaatregelen blijven respecteren", zei Steven Van Gucht.

"We moeten beseffen dat het virus nog altijd circuleert in ons land en dat zal in de maand mei ook nog het geval zijn. Dat is niet erg, we kunnen dit controleren. We moeten de basisregels blijven respecteren, ongeacht welke maatregelen veranderen, want die zijn cruciaal om het virus onder controle te houden. Wanneer je je ziek voelt: twijfel geen seconde en blijf onmiddellijk thuis, dat is het allerbelangrijkste. Probeer afstand te houden en denk aan de handhygiëne. Met die drie regels kunnen we veel bereiken."