PVDA hekelt Jan Jambon en Bart De Wever: "Zoveel verdienen en nog geen eurocent afstaan"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
PVDA-voorzitter Peter Mertens roept alle politici op om de helft van hun maandloon te schenken aan de strijd tegen het coronavirus.

Mertens vindt dat de gewone burger niet moet opdraaien voor de corona-factuur, die in de miljarden euro's zal lopen. "Het is niet aan de coronahelden om de coronacrisis te betalen."

"Als wij voorstellen dat alle politici de helft van hun royale maandwedde zouden schenken aan de strijd tegen corona, dan is het kot te klein. Wij hebben het wél gedaan. Al onze parlementsleden hebben in totaal 140.000 euro van hun afdrachten aan het Rode Kruis, Dokters van de Wereld, en Artsen Zonder Grenzen geschonken. Voor ons is solidariteit een werkwoord", klinkt het in de 1 mei-toespraak van Mertens.

Populisme

Dat de PVDA beschuldigd wordt van populisme, gaat er bij Mertens niet in. "Weet je wat puur populisme is? Politici als Jan Jambon en Bart De Wever die zelf 10.000 euro per maand verdienen, die het normaal vinden dat 'iedereen' moet inleveren, maar die zélf geen eurocent afstaan."