Bouchez: “Vlaanderen gaat het niet graag horen, maar denk je dat PS nu dichter bij een deal met N-VA staat?”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Georges-Louis Bouchez moet zowat de minst populaire politicus zijn bij zijn collega’s. Er lijkt niemand nog te zijn die hem wil vertrouwen.

"Als ik sommige Vlaamse kranten lees, lijk ik wel de meest gehate Franstalige politicus. Enfin! Over de formatie zei ik eigenlijk hetzelfde als Bart De Wever”, bedenkt Georges - Louis Bouchez zich in Het Laatste Nieuws.

“Ja. Hij zei dat we in juni opnieuw moeten onderhandelen om in september iets in handen te hebben. Ik zei dat we in september een nieuwe fase ingaan, dat impliceert dat we elkaar daarvoor opnieuw moeten vinden. Maar ik heb altijd gezegd dat ik niet wil onderhandelen zolang de crisis niet onder controle is."

“Mensen willen politici die de coronacrisis aanpakken, geen politici die zich terugtrekken in een zaaltje om met niets naar buiten te komen. Ik ben informateur geweest. Ik ken de relaties goed. Het is vandaag erger dan toen ik aan zet was. Vlaanderen zal dit niet graag horen, maar denkt u écht dat de PS vandaag dichter bij een deal met N-VA staat? Trouwens, het is toch niet aan Georges-Louis Bouchez om te bepalen met wie N-VA en PS praten en wanneer, hein."