Morgen is Maddie McCann 13 jaar verdwenen: "De ouders weten heel goed wat er gebeurd is"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Volgens Goncalo Amaral, de Portugese onderzoeker van de zaak Maddie McCann, is het 3-jarige meisje niet ontvoerd maar gestorven in het vakantieverblijf.

Morgen is het dertien jaar geleden dat het Ierse meisje Maddie McCann aan de Portugese Algarve verdween. Sindsdien is er geen enkel spoor van het kind. De Portugese onderzoeker Goncalo Amaral blijft erbij dat de ouders heel goed weten wat er gebeurd is. Het meisje is volgens hem in het appartement overleden. Ze is niet ontvoerd.

Hij leidde de zoektocht en schreef een boek over het onderzoek. Iets wat de ouders probeerden te verbieden, maar uiteindelijk niet lukte. Volgens hem hebben de ouders de zorg en de veiligheid van hun kind volledig uit het oog verloren. Ze lieten Maddy eerder al alleen achter in het vakantieverblijf en aten elke avond in een restaurant honderd meter verderop terwijl het meisje alleen op de kamer was.

Er werd geen enkele spoor van inbraak gevonden en niks in de kamer stond niet op de normale plaats. De lakens waren van het bed verwijderd. Speurhonden reageerden op enkele specifieke plaatsen in het appartement, net als in de kofferbak van de auto die drie weken later gehuurd werd. De ouders zouden het lijkje dus drie weken verstopt hebben, wellicht in een riool.

Videobeelden van winkels leverden niks op. Er was wel nog een getuigenis van een ander Iers koppel dat een man met een kind met bengelende armpjes uit het appartement had zien komen. Het kind was in pyjama en blote voetjes. Op het vliegveld droeg Gerald McCann één van de andere kinderen precies op die manier...