Aldi geeft toelichting bij verkoop van mondmaskers: "We starten op 11 mei"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Een mondmasker dragen is verplicht op het openbaar vervoer en in scholen, maar wordt ook sterk aangeraden op drukke plaatsen. Vanaf 11 mei zal je bij Aldi mondmaskers kunnen aankopen. Woordvoerder Jason Sevestre legt uit hoe de supermarkt de verkoop precies zal organiseren.

“De laatste dagen is men bij Aldi vooral bezig met de organisatie van de aankoop van mondmaskers op grote schaal. Concreet zal de verkoop in de filialen hiervan starten op 11 mei", vertelt Jason Sevestre, corporate communicatie assistent van Aldi, aan Redactie24.

“De mondmaskers zullen beschikbaar zijn voor de klant aan de kassa. Ze zullen verpakt zijn per 5 of per 10 stuks. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen voorzien van een mondmasker zal er een beperking zijn in aankoop van slechts 1 pak per persoon. We gaan dit afficheren in de winkels en rekenen op de solidariteit van onze klanten om deze regel te respecteren.”

Goed doel

“Qua type gaan we chirurgische mondmaskers aanbieden. Aangezien de aankoop van de maskers nog aan de gang is, zijn er nog geen concrete cijfers beschikbaar over de totale hoeveelheid maskers die Aldi zal aanbieden of wat de effectieve prijs gaat zijn voor de klant.”

Wat wel al zeker is, is dat de supermarkt geen winst wil maken op de verkoop van de maskers. “Per masker wordt er zelfs 2 eurocent geschonken aan een goed doel. Samen met Comeos zijn we nog aan het bekijken wat het goed doel zal zijn. Alle andere kosten zoals bijvoorbeeld logistiek zullen gedragen worden door Aldi zelf.”