Anuna De Wever voorspelt horrorscenario: “Mensen zullen binnen de zes uur sterven”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever is blij dat de regering de raad van de experten opvolgt als het gaat over het coronavirus. Zelf maakt ze zich ook grote zorgen om het klimaat.

“K?k, ik besef dat het klimaat nu niet de eerste prioriteit is, maar velen denken toch na”, zegt Anuna De Wever in Dag Allemaal. “Ze vinden het leuk dat ze nu een rustiger leven leiden en ze meer t?d kunnen besteden aan hun gezin. Als ik dan Tom Waes hoor zeggen hoe jammer h? het vindt dat h? deze zomer niet de hele wereld kan rondvliegen, denk ik: die heeft het nog alt?d niet begrepen.”

Heel wat mensen zijn nochtans de klimaatspijbelaars beu.“Da’s niet onze schuld maar die van politici. Ik was het op den duur ook kotsbeu om week na week op straat te komen, maar niet gehoord te worden door hen. En we hebben toch veel in gang gezet. Men onderschat weleens onze impact. In het Europees Parlement wordt nog vaak naar ons verwezen, hoor. “

Hittegolven
Anuna De Wever heeft dezelfde waarschuwing als Greta Thunberg. “Als Greta zegt dat ons huis in brand staat, is dat niet overdreven. Over tien jaar is het onomkeerbaar en volgt de ene hittegolf op de andere. Over enkele jaren kr?gen we hittegolven die mensen in zes uur kunnen doden.”

“Ik heb dit gesprek ook gehad met Frans Timmermans van de Europese Commissie. H? zei dat ik meer vertrouwen moet hebben in de technologische vooruitgang. Maar er komt heus geen grote CO -stofzuiger die alle problemen even wegneemt. Ik ben zelf in het Amazonewoud geweest en heb het met eigen ogen gezien: de mensen in het zuiden dragen de grootste gevolgen."