Gouverneur vreest voor dagtripjes naar zee vanaf zondag: “Niet doen, anders komen we in de problemen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Provinciegouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé vraagt met aandrang om niet zomaar een dagje naar de kust te komen.

De controle op niet-essentiële verplaatsingen valt vanaf zondag, wanneer er meer sociale contacten toegelaten zijn, volledig weg. Ideale kans dus om voor een dagje aan zee te kiezen, onder het mom van een bezoek aan familie of vrienden.

Ook winkelen aan zee kan vanaf dan een excuus zijn, maar de gouverneur doet een niet mis te verstaan oproep om geen dagtripjes te maken. “Nogmaals gebruik je gezond verstand en doe het niet", vertelt Carl Decaluwé bij VRT Nieuws. "We moeten beseffen dat het menens is. Als we willen slagen, moeten we de richtlijnen volgen, anders komen we in de problemen.”

De kustburgemeesters zien het niet zitten om tweedeverblijvers en toeristen nog langer weg te houden van hun gemeentes. Sommigen deden zelfs een oproep om al veel vroeger dan de voorziene 8 juni toeristen en tweedeverblijvers toe te laten.

“Maar iedereen moet luisteren”, gaat Decaluwé verder. “De timing en fasering is bepaald door de veiligheidsraad en iedereen moet zich daar bij neerleggen. Dus ook alle burgemeesters. Iedereen moet beseffen dat het zomerseizoen er anders dan normaal zal uitzien. En het is telkens de veiligheidsraad die beslist wat kan en wanneer dat kan.”