Tennisster Novak Djokovic komt helemaal zot: "Door gebed en meditatie kan je water zuiveren"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Tennisster Novak Djokovic blijft zich verzetten tegen vaccineren en wil zijn tenniscarrière zelfs opgeven als hij tot vaccinatie verplicht wordt door de tennisbond. Nu ging hij nog een stap verder in zijn blik op gezondheid, wat hem behoorlijke kritiek opleverde.

In een online gesprek met de zelfverklaarde gezondheidsgoeroe Chervin Jafarieh deed Novak Djokovic wel heel bijzondere uitspraken. "Ik ken mensen die dankzij energetische transformatie, dankzij de kracht van het gebed en dankbaarheid het meest vervuilde water en eten kunnen omzetten in hun zuiverste soort", zei Djokovic. "Omdat water reageert. Wetenschappers hebben in experimenten aangetoond dat de moleculen in het water reageren op onze emoties, op wat we zeggen."

Djokovic zei bij het begin van de coronacrisis al dat hij zijn tenniscarrière wil opgeven als hij door de tennisbond verplicht wordt om gevaccineerd te worden. Daarin konden sommigen hem nog volgen, maar nu gaat hij ver, te ver voor velen. "Djokovic blijft zijn groot platform benutten om ons met echt geschifte pseudowetenschappelijke rommel te bestoken”, schrijft de invloedrijke tennisjournalist Ben Rothenberg op Twitter.

Rothenberg verwacht dan ook dat heel wat mensen de uitspraken van Djokovic als waarheid gaan beschouwen. "Potentieel minder gevaarlijk dan je niet te willen vaccineren, maar nee, de moleculaire structuur van water kan je niet veranderen door je emoties. En kijk hoeveel volgers hij heeft. Daarom dat het echt wel belangrijk is wat hij zegt en uitdraagt.”