Brusselse Politieman mogelijk jaren in de cel voor mishandelen van migrant

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een Brusselse politieman zit in vieze papieren. Hij zal zich moeten verantwoorden voor het mishandelen van een migrant.

De feiten dateren van 21 april. De Brusselse agent raakte vermoedelijk betrokken bij de mishandeling van een Soedanese man. De agent zal zich op 5 juni moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank, meldt De Standaard.

Het incident deed zich op 21 april rond 22.15 uur voor op het Anneessensplein. Mehdi Kassou, de woordvoerder van het Burgerplatform voor steun aan de Vluchtelingen, zag een deel van de feiten gebeuren.

Volgens hem werd een Soedanese man die op weg was naar een hotel die daklozen opvangt op brutale wijze tegengehouden door een politiepatrouille. Er zouden rake klappen zijn gevallen en de gsm van de man werd vernield.

Meegenomen in politiecombi
De man werd daarna meegenomen in een politiecombi en een half uur later afgezet aan de Fabriekstraat. De jongeman kreeg ook een pepperspray in zijn gezicht en was in tranen. Hij werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan zijn lichaam en ogen.

Het Brusselse parket opende een opsporingsonderzoek naar de feiten en liet de vier betrokken agenten oppakken en ondervragen. Eén van de agenten is intussen ook geschorst. Het Brusselse parket heeft beslist de agent rechtstreeks te dagvaarden voor de correctionele rechtbank. De agent in kwestie riskeert een gevangenisstraf die kan oplopen tot drie jaar.