“Nationale Veiligheidsraad is ons vergeten terwijl Marc Van Ranst zegt dat het 100% veilig is”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De meeste winkels en bedrijven hebben hun activiteiten mogen hervatten, maar niet allemaal. De privé-sauna’s zijn bijvoorbeeld nog altijd dicht.

De uitbaters van de privé-sauna voelen zich in de steek gelaten. “We begrijpen het niet”, legt Dirk Van Bouwel uit bij ATV. Hij is uitbater van de privé-sauna Sabu Sabu. “Mensen kunnen hier enkel komen via reservatie. De ruimte is privé. Er is geen enkel contact met iemand anders.”

Het probleem is dat privé-sauna’s op dezelfde lijn liggen als de openbare sauna’s. Dat openbare sauna’s niet opengaan is logisch, maar er is wel een groot verschil met een privé-sauna. De Veiligheidsraad heeft dit blijkbaar over het hoofd gezien.

“Ik heb vorige week contact opgenomen met Marc Van Ranst”, gaat Van Bouwel verder. “Die zei dat hij 100% achter ons staat. Dat er geen enkel probleem is. Ik heb ook contact opgenomen met verschillende kabinetten van ministers maar daar zeggen ze dat niets kunnen doen. Het wordt opnieuw bekeken op 8 juni. Ze zien geen gevaar, maar ze zijn het blijkbaar vergeten.”