Christian Kabasele: “We trekken elke week strootje om iemand te besmetten met het coronavirus”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Troy Deeney, de kapitein van Watford, wil niet meer voetballen nadat bij één van zijn ploegmaten het coronavirus werd vastgesteld.

Deeney heeft geen zin meer om te voetballen. “Mijn zoon is vijf maanden oud en kampt met ademhalingsproblemen. Ik heb geen zin om naar huis te komen en hem in gevaar te brengen”, verklaarde de 31-jarige voetballer.

Maar dat zorgde ook voor averechtse reacties, van supporters die er een tactiek in zien om de degradatie te vermijden. Zo stak Neil Peter, fan van Sheffield, van wal op Twitter. “Ik heb nog nooit echt een mening gehad over Watford voor dit alles, maar ze hebben zich doorheen deze situatie verachtelijk gedragen. Hun tactiek om degradatie te vermijden, is ridicuul. Ik zou me schamen als ik een Watford-supporter was.”

Onze landgenoot Christian Kabasele speelt bij Watford en diende de fan van antwoord op een wel heel bijzondere manier. “Laat me onze tactiek uitleggen. We krijgen elke week één injectie met COVID-19. Daarbij trekken we een strootje om te bekijken welke speler of staflid het virus krijgt zodat we zeker nooit meer hoeven te spelen dus degradatie vermijden.”

Kabasele had eerder op de dag zich al uitgesproken tegen het snel heropstarten van de competitie. “Ik denk dat dit onmogelijk is. Het zou een groot risico zijn omdat het pas drie weken na de herstart van de trainingen zou komen. Na een lange periode van niets doen. Ik denk dan ook niet dat we op die datum gaan voetballen. De meest logische keuze is eind juni.”