Vlaams Belang eist maatregelen na betoging van maandag: “Francken en De Block schuiven hete appel naar elkaar door”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang is niet te spreken over een betoging die maandagmiddag plaatsvond in Brussel. De partij wil dat er maatregelen genomen worden.

Maandagnamiddag kwamen er in Brussel een honderdtal manifestanten op straat om te betogen voor regularisatie en sociale steun voor illegalen. Het vlaams Belang eist een gepast optreden tegen de organisatoren. “Een gepast optreden tegen de organisatoren wegens het overtreden van het samenscholingsverbod en het betogen zonder toestemming maar ook een actieplan tegen illegaliteit”, luidt het.

De protestactie vond plaats voor het kabinet van minister Maggie De Block (Open VLD). De betogers werden daar verdreven door de politie. Vervolgens ging het naar het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node waar zij hun actie verderzetten.

Francken en De Block
Voorzitter van Vlaams Belang Brussel, senator Bob De Brabandere, haalt fors uit. "Illegalen werken hier jaren in het zwart en komen nu sociale maatregelen en ondersteuning eisen voor de schade die ze lijden door de coronapandemie.” 

“Terwijl men die mensen zou moeten controleren en oppakken. Dit is de omgekeerde wereld.  Brussel is de stad in België waar dit probleem het hardst woekert en waar er door lakse politiek en justitie niks tegen gebeurt. Iedereen moet vrije meningsuiting hebben, maar de actievoerders hadden beter moeten weten en iets digitaal moeten doen, of hun actie uitstellen."

"Van regularisatie mag geen sprake zijn", zo benadrukt Brussels Parlementslid Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang) ook nog eens. "Zowel de federale overheid met De Block op kop, maar ook haar voorganger Theo Francken (N-VA), als de gewestelijke en lokale overheden in Brussel hebben niet anders gedaan dan voortdurend de hete aardappel naar elkaar toeschuiven.” 

“Niemand neemt verantwoordelijkheid en men laat dit probleem al jaren op zijn beloop." Lootens-Stael vraagt dan ook dat de verschillende overheden nu "eindelijk hun verantwoordelijkheid" nemen en een actieplan uitwerken om de illegaliteit aan te pakken.”