RSC Anderlecht heeft zijn zomerstage al geboekt

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Het wordt een moeilijke voorbereiding voor de ploegen uit de Jupiler Pro League op volgend seizoen. De traditionele oefenstages zullen niet lukken.

Door de coronacrisis lijken buitenlandse oefenstages zo goed als onmogelijk voor de ploegen uit de Jupiler Pro League. Veel eersteklassers nemen dan ook het zekere voor het onzekere en kiezen voor een stage in eigen land. Enkel wat het spelen van oefenwedstrijden betreft lijkt het moeilijk te worden.

RSC Anderlecht boekte voor de maand juli al een verblijf in het nationale oefencentrum van Tubeke. Anderlecht gaat er geregeld in afzondering en wist al een plaatsje te bemachtigen. Ook KV Mechelen zou in Tubeke een stage organiseren.

De infrastructuur leent er zich wel toe, met een hotel erbij, maar er zijn wel slechts drie terreinen. Waarvan één kunstgrasveld. Er trainen ook nog enkele jeugdploegen en de Red Flames, waardoor het drummen wordt om een plaatsje te krijgen, zeker ook omdat het hotel maar op een fractie van zijn potentieel kan draaien.