Ernstige problemen met corona-app: "Een blamage, zoveelste episode in de slechte soap"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Een corona-app lijkt nog niet voor morgen. De Raad van State heeft kritiek op het wettelijk kader omtrent de app. Dat meldt Michael Freilich van N-VA.

"Het wettelijk kader dat het gebruik van deze app moest regelen stuit op kritiek van de Raad van State, die stelt dat een dergelijke app vooral de bevoegdheid is van de deelstaten. Dit is een blamage voor minister Philippe De Backer en zijn kabinet", zegt Kamerlid Freilich.

"Initieel hebben wij, hoewel wij niet noodzakelijk voor een dergelijke app zijn, dit wetvoorstel mee ondertekend, maar nu blijkt dat de Raad van State dergelijke opmerkingen heeft, moeten we dit toch herbekijken."

"Dit is de zoveelste episode in de slechte soap die de corona-app aan het worden is. Eerst ging De Backer de app regelen, toen dat niet evident bleek moesten de deelstaten het doen en nu, een maand later, wil De Backer toch de app uitrollen, maar is het wettelijk kader niet in orde. In sommige buurlanden wordt er binnenkort een app uitgerold, maar hier staan we ondertussen nergens", besluit Freilich.