Dries Van Langenhove beledigt jong meisje en krijgt bakken kritiek: 'Walgelijk, zelfs voor zijn doen'

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Dries Van Langenhove heeft op het sociale mediaplatform Twitter een 19-jarige studente beledigd. Dat komt hem op flink wat kritiek te staan.

Het meisje, Fien Knockaert, een studente orthopedagogie, had op een bericht van Van Langenhove gereageerd met de vraag "Moet jij niet op een barbecue zitten?"

Daarmee verwees ze naar de fout die Van Langenhove recent maakte. Hij lapte de regels tegen het coronavirus aan zijn laars en de politie vond hem op wat hijzelf "een rustige barbecue met acht man" noemde en door het parket "een luid zwembadfeest met 11 man" genoemd wordt.

Van Langenhove, die als onafhankelijke voor het Vlaams Belang zetelt in de Kamer, reageerde dat het meisje maar best een paar barbecues zou overslaan: "Dit weekend wordt het ideaal barbecueweer. Jij daarentegen, skipt precies beter een paar barbecues."

Seksisme

Dat komt Van Langenhove op heel wat kritiek te staan. "En jij skipt precies best een paar pillen testosteron. Een jong meisje fatshamen? Wat een walgelijke uitspraak, zelfs voor jouw trieste standaarden. Schaam je diep", reageerde Sammy Madhi van CD&V.

Bart Somers (Open Vld) reageerde ontzet: "Een volksvertegenwoordiger die een jonge vrouw van 19 jaar wil vernederen. Vies. Als het een keertje geen racisme is, is het seksisme. Maar altijd ranzig. Stijlloos. Met zo een mensen bestuur je nooit. Dat is niet mijn Vlaanderen."