"Klopp stuurde me felicitaties, knap van hem"

door: BVDO
Simon Mignolet heeft een sterk seizoen achter de rug, al is er nog een bekerwinst nodig om het helemaal af te maken. Wachten tot augustus daarvoor.

Het seizoen van doelman Simon Mignolet was af bij Club Brugge. Zijn beste seizoen ooit? "Alleszins mijn meest constante", vertelt de Brugse goalie aan Het Belang van Limburg. "Ik heb punten gepakt en maakte weinig fouten. Eentje in de bekermatch tegen Zulte Waregem, maar die misser had geen invloed op het resultaat, we kwalificeerden ons alsnog voor de finale."

Club Brugge kreeg de titel, Mignolet kreeg ook felicitaties uit bijzondere hoek. "Jürgen Klopp heeft me een bericht gestuurd, knap van hem. Hij vroeg me ook hoe de Belgische Pro League de corona aanpakte. Zij zijn op hun hoede voor de plannen in de Premier League."

En nu rest er nog de bekerfinale om een seizoen goed af te sluiten. Of om een nieuw seizoen goed te beginnen. "

Toen ik naar Club trok, had ik drie doelstellingen: Champions League spelen en Europees overwinteren, titel en beker. Tot nu toe is alles gelukt en kunnen we de beker van België

ook nog grijpen. Het wordt dus heel moeilijk om beter te doen, maar Club moet steeds ambitieuzer zijn. We zullen de Champions League niet meer starten en blij zijn omdat we tegen grote clubs mogen spelen, we zullen starten om een rol van betekenis spelen."