“Als Messi daar tekent, dan kan ik direct onder mijn contract uit en volg ik hem”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In voetbalcontracten kunnen al eens gekke dingen staan. En dat geldt zeker voor deze Argentijnse doelman die zijn contract aan Messi liet linken.

Goalie Nahuel Guzman speelt op dit moment voor het Mexicaanse Tigres. In zijn contract staat een wel heel bijzondere clausule gelinkt aan Lionel Messi. Als Messi tekent bij zijn eerste club Newell’s Old Boys, dan mag Guzman zijn contract per direct ontbinden.

Guzman zat net als Messi in de jeugdopleiding van de club uit Rosario en speelde bij de nationale ploeg enkele matchen aan Messi’s zijde. “Toen ik dit voorstel deed aan Tigres hapten ze meteen toe”, vertelt Guzman aan Tyc Sports.”De enige manier waarop ik, ondanks een doorlopend contract, kan terugkeren bij Newell's Old Boys is als Messi er ook tekent. Het zou fantastisch zijn als het gebeurt, hoewel het lastig is voor te stellen.”

Bij Barcelona willen ze Messi kost wat kost aan boord houden. Niet alleen als speler. Ook als de actieve carrière van Messi voorbij is, willen ze hem binnen de club een andere opdracht geven. Messi liet al vallen dat hij zijn carrière bij Newells’ Old Boys wil afsluiten, maar veel meer dan een gerucht is dat nooit geweest.