Vlaams Belang wil "politieke koppen zien rollen" als dit waar is: "Politie kreeg bevel om niemand te arresteren"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Volgens een journalist van Humo kreeg de Brusselse politie de opdracht om geen betogers te arresteren, tenzij ze vernielingen zouden aanbrengen. Vlaams Belang wil een onderzoekscommissie.

De 'Black Lives Matter'-betoging bracht zondag 10.000 mensen op de been om te protesteren tegen racisme en politiegeweld. Alles verliep vreedzaam, tot enkele honderden heethoofden de politie bekogelden met voorwerpen en winkels vernielden en plunderden.

Journalist Raf Liekens plaatste maandag deze boodschap op sociale media: "Uit zeer goede bron: de top van de Brusselse politie gaf vooraf de instructie om niemand te arresteren, tenzij betogers echt alles begonnen af te breken. Agenten moesten dus machteloos toekijken."

Onderzoekscommissie

"Dit moet tot op de bodem uitgespit worden, wij willen een onderzoekscommissie in het Brussels Parlement. Wil men in het Brussels Parlement niet meewerken, dan moet het maar via de Kamer. Als dit waar is, moeten er politieke koppen rollen", klinkt het bij Vlaams Belang.

"Blijkbaar zijn er politieke machinaties aan de gang die ertoe leiden dat de politie niet meer op een normale manier kan functioneren", zo reageert Bob De Brabandere, voorzitter van Vlaams Belang Brussel. "Hierdoor brengt men de veiligheid in Brussel in het gedrang. Onaanvaardbaar."